Menu sarapan pagi ni......
Assalamualaikum....
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Saje nak share menu sarapan pagi hari ni...simple aje, nasi goreng ikan sardin bersalad.... Anak2 saya memang suka mkn nasi goreng ni....tambahan pula kalau ada kobis ungu, si Keysha tu kalau dibagi makan kobis ungu tak payah nak pujuk2 suruh makan sayur, pandai aje dia makan sendiri...anak sorng ni memang susah suruh makan sayur skit...kena pujuk2 dulu....
Bila masakan kita digemari anak2, nak masak pun rasa bersemangat....bahan tak cukup pun tak pa, masak dgn ikhlas, dan yang penting kita jadikan masakan kita tu sedap...lagi pun kita yang cipta masakan tu untuk jadi sedap, kan? Anak2 pula patutlah menghargai masakan ibu, jangan asyik comments aje kan? Jadi ibu bapa yang mithali dan anak2 yang soleh....kerana hidup berkeluarga ni lengkap melengkapi... insyaAllah bahagialah sesebuah keluarga itu!
Saya sharekan resepinya yer.....
Bila masakan kita digemari anak2, nak masak pun rasa bersemangat....bahan tak cukup pun tak pa, masak dgn ikhlas, dan yang penting kita jadikan masakan kita tu sedap...lagi pun kita yang cipta masakan tu untuk jadi sedap, kan? Anak2 pula patutlah menghargai masakan ibu, jangan asyik comments aje kan? Jadi ibu bapa yang mithali dan anak2 yang soleh....kerana hidup berkeluarga ni lengkap melengkapi... insyaAllah bahagialah sesebuah keluarga itu!
Saya sharekan resepinya yer.....
Resepinya:
Nasi putih
Bwg putih diketuk
Cili api potong
Ikan sardin tin (ambik isinya aje)
Kobis ungu (favorite ank2)
Daun salad
Cara-caranya sama macam masak nasi goreng yang lain;
Panaskan minyak, tumiskan bawang putih dan cili potong, masukkan isi ikan sardin tin tu, masukkan nasi putih dikacau sebati dan last sekali masukkan kobis ungu. Pas tu terus angkat. Salad tu susun2 aje dalam pinggan, pas tu curahkan aje nasi goreng di atasnya, jadi salad tu tak lah layu. Makan macam tu aje, sedap, fresh rasanyer....